Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sportos Balaton

2009.08.01

    A Balaton jól kiépített kerékpáros úttal rendelkezik, nagyon érdekes program a kétkeréken való felfedezőút. Az útvonal részben kerékpárúton, részben kisebb forgalmú közutakon vezet, hossza 200 km, melyet természetesen saját tetszése szerint oszthat be a túrázó. Aki nem kíván magában tekerni, az csatlakozhat egyesülethez is. Az útvonal nem nehéz, fárasztónak leginkább néhány rövid emelkedős szakaszt nevezhetünk. Ne számítsunk arra, hogy a 200 km-t egy nap alatt megtesszük, ám ha okos távokat tűzünk ki, felejthetetlen élményben lesz részünk!

    A tónál ezen kívül is rengeteg sporttal múlathatjuk időnket. Sokat lehet kirándulni, de megmaradhatunk a víz mellett is. Már itt is van lehetőség szörfözni, vizisíelni. Nagy hagyománnyal rendelkező sport a vitorlázás, melyből 70 éve  megrendezik a Kék Szalag Vitorlásversenyt, és az úszás, melynek fénypontja a minden nyáron megrendezésre kerülő Balatonátúszás.

    Amennyiben pedig elkerülnénk a vízpartot, úgy sok szállodában lehetőségünk van teniszezni. Két golfklubot is találhatunk a régióban, valamint egyes hotelek lovaglásra is helyt adnak, de meglátogathatjuk a helyi lovasklubokat is.

    Ha pedig melegünk lenne, akkor részt vehetünk a Csodabogyós Barlangba vezetett túrán. Egyéb különlegességeket is megismerhetünk, sétarepülhetünk, hőlégballonozhatunk, akik a földön maradnának, elmehetnek paintballozni, valamint kipróbálhatják a quadot is.

    Bár a balatoni csúcsidőszak nyáron zajlik, mégis érdemes ellátogatni a Magyar Tengerhez a tél folyamán is. Köszönhetően az alacsonyabb hőmérsékletnek, a tó vize sok helyen befagy, így könnyedén élvezhetjük a jégkorcsolya, a hoki, a lékhorgászat és a szánkózás örömeit.

 

Javasoljuk, hogy látogassanak el a http://www.balaton-tourism.hu weboldalra is, ahol a helyszínekről kaphatnak bővebb tájékoztatást.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>